g
Επικοινωνία
Ματρόζου 30, Λόφος Φιλοπάππου
Αθήνα, Τ.Κ. 11741
info@utopiahoteldesign.gr
(+30) 210-9835804
Ακολουθησε μας

Hotel Interior Design

Σχεδιασμός Tholos Art Hotel

Γνωρίζοντας πώς μεταμορφώθηκε η Σαντορίνη μέσα από αιώνες ηφαιστειακών εκρήξεων, ο επισκέπτης καταλαμβάνεται από δέος για την δύναμη της φύσης που διαμόρφωσε το τοπίο σαν ένα αμφιθέατρο. Στην καλντέρα, διαισθάνεται σχεδόν κανείς την αόρατη δύναμη που σμίλευσε τη γη με φωτιά και νερό . Η ενδοχώρα του νησιού επίσης προσφέρει μια συγκινητική εμπειρία, καθώς ανακαλύπτει κανείς πώς η βίαιη δύναμη της φύσης έχει επηρεάσει την τοπική τέχνη, την αρχιτεκτονική και το πνεύμα του νησιού. Τα πάντα είναι διαφορετικά και ιδιαίτερα εδώ. Οι εικόνες, οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που προσφέρει η Σαντορίνη ενέπνευσαν το σχεδιασμό του Boutique Tholos Art Hotel.

Caldera View

ΣΟΥΙΤΑ ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Για τον σχεδιασμό αυτού του δωματίου-σουίτα δανειστήκαμε πιο κυβιστικά στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, τα οποία και ενσωματώσαμε στις σύγχρονες ανάγκες ενός χώρου φιλοξενίας.

Caldera View

ΣΟΥΙΤΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ - ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Οι φόρμες που υιοθετήσαμε είναι παρμένες από φιγούρες σωμάτων χορευτών, οι οποίες αποτελούν την αρχιτεκτονική του δωματίου, όπως την ντουλάπα και το κεφαλάρι του κρεβατιού. Ο επισκέπτης νιώθει να βρίσκεται σε ένα διαφορετικό χώρο φαντασίας και αρμονίας, ένα Art Hotel.

Caldera View

Η σουίτα μήλο - Σχεδίαση και υλοποίηση

Η ανακατασκευή του δωματίου αυτού έγινε με βασικό προσανατολισμό τη θέα στην Καλδέρα. Έτσι το κρεβάτι τοποθετήθηκε στον άξονα της θέας και υπερυψώθηκε. Ακριβώς πίσω από το κρεβάτι τοποθετήθηκε το ντους με γυάλινο διαχωριστικό, ώστε η θέα να είναι ακόμη και από το χώρο του μπάνιου προσβάσιμη.

Caldera View

Η ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ JACUZZI

Στη Utopia σχεδιάσαμε και επιμεληθήκαμε την κατασκευή του δωματίου αυτού στην λογική ενός boutique ξενοδοχείου, δηλαδή μοναδικού και ιδιαίτερου για τον κάθε επισκέπτη. Στην προσπάθεια αυτή, διατηρήσαμε το κέλυφος του δωματίου και εστιάσαμε σε προσθήκες κτιστών στοιχείων όπως κεφαλαριού, κρεβατιού, πάγκων και καθισμάτων εν είδη καλλιτεχνικών επεμβάσεων.

Caldera View

ΣΟΥΙΤΑ ΒΡΑΧΟΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το γραφείο μας μετέτρεψε αυτό το δωμάτιο σε μια δίχωρη σουίτα με τις αντίστοιχες παροχές. Η αναβάθμιση συνοδεύτηκε με τις απαραίτητες καλλιτεχνικές επεμβάσεις που αρμόζουν στον χαρακτηρισμό του Art Hotel.

Caldera View

Πολυτελή σουίτα με χαμάμ & ιδιωτικό τζακούζι υλοποίηση δύο

Στη Utopia σχεδιάσαμε την ανακατασκευή αυτής της σουίτας προσπαθώντας να μεγιστοποιήσουμε σε άνεση, παροχές και λειτουργικότητα. Η πολυτέλεια εστιάστηκε στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης. Οι υφές, οι χρωματισμοί τα κτιστά διαμορφώθηκαν με σαφή αναφορά στο τοπικό ύφος του νησιού.

Caldera View

Σουίτα Νεόνυμφων με εξωτερικό ιδιωτικό τζακούζι σχέδιο πρώτο

Η σουίτα νεόνυμφων του Θόλου σχεδιάστηκε επίσης διαφορετικά από τις υπόλοιπες. Εδώ οι χώροι ξετυλίγονται μερικώς μπροστά στα μάτια μας. Οι τοίχοι χαρακτηρίζονται από μία λυρική πλαστικότητα που απευθύνεται στην ερωτική διάθεση του νεόνυμφου ζευγαριού. Οι ντουλάπες, οι πάγκοι, τα κρεβάτια αποκαλύπτονται μέσα από οργανικούς όγκους, δημιουργώντας ένα ενιαίο γλυπτικό σύνολο. Η απουσία κανονικότητας αυτού του αρμονικού αποτελέσματος προκαλεί τον επισκέπτη να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Caldera View

ΝΥΦΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ JACUZZI

Η σχεδίαση της γαμήλιας σουίτας είναι πάντα μια πρόκληση. Το γραφείο της Utopia άδραξε την πρόκληση και σχεδίασε τη νυφική σουίτα υιοθετώντας τον λυρισμό.

Φωτογραφίες του Tholos Art Hotel Santorini

ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΣΧΈΔΙΑ μας ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ